GripWalk

GripWalk

27-09-2020


Veiliger en comfortabeler lopen met Gripwalk


Lopen met skischoenen is nooit een pretje. Nu zijn skischoenen natuurlijk niet gemaakt om mee te lopen, maar je moet dit toch regelmatig doen: naar de WC, in het restaurant, naar de lift, naar de apres ski. Niet alleen gaat het heel onhandig, met een gladde ondergrond kan het soms ook een hachelijke onderneming zijn. Ik denk dat iedereen wel eens zo'n momentje heeft meegemaakt. Skischoenfabrikant Dalbello en bindingfabrikant Marker hebben een aantal jaren geleden samen een enorme verbetering op dit punt ontwikkeld: GripWalk.Wat is GripWalk?


GripWalk is het nieuwe systeem voor de zolen onder je skischoenen. Er zijn twee belangrijke verschillen met de alpine zolen zoals we ze tot nu toe kennen:


1. Het materiaal. GripWalk zolen zijn gemaakt van een stroevere rubbersamenstelling. Hierdoor heb je dus veel meer grip, waardoor je veiliger kunt lopen.


2. De vorm. GripWalk zolen zijn niet vlak, maar lopen rond. Hierdoor kun je de skischoen laten afrollen, wat het lopen gemakkelijker maakt.


GripWalk zorgt dus enerzijds voor meer comfort en anderzijds ook voor meer veiligheid.

GripWalk wordt de nieuwe standaard


Vanwege dit grote voordeel voeren steeds meer skischoenfabrikanten GripWalk door in hun collectie. Bij nieuwe modellen is het inmiddels sowieso mogelijk om GripWalk zolen te monteren. Maar langzaamaan gaan steeds meer fabrikanten hun nieuwe skischoenen standaard al met GripWalk zolen afmonteren, zoals Dalbello en Fischer.


GripWalk wordt de nieuwe standaard en binnen enkele jaren zullen er alleen nog maar skischoenen met GripWalk zolen worden geleverd.

GripWalk skischoenen

GripWalk skibindingen nodig


Als je GripWalk skischoenen hebt, zul je ook ski's moeten hebben met GripWalk bindingen. Vanwege de andere vorm passen GripWalk schoenen namelijk niet in alpine bindingen.


Andersom is wel het geval; alpine zolen passen wel in GripWalk bindingen. Nieuwe ski's worden daarom standaard al uitgerust met GripWalk bindingen.


GripWalk bindingen zijn te herkennen aan het logo. Staat dit niet op de bindingen, dan zijn ze niet geschikt voor schoenen met GripWalk zolen.

Altijd keuze


Bij de samenstelling van onze collectie skischoenen is GripWalk het uitgangspunt geweest. Betekent dit dat je nu altijd een complete nieuwe set van ski’s en skischoenen moet kopen?


Nee, zeker niet. Sommige modellen zijn standaard uitgerust met GripWalk zolen, waarbij dan een losse alpine zool bij zit of is bij te kopen. Andere modellen hebben nog wel de alpine zool, maar hiervoor zijn dan weer GripWalk zolen te koop. U heeft dus altijd de keuze of u GripWalk - of alpine zolen onder uw nieuwe skischoenen doet.


Je kan dus rustig nieuwe skischoenen kopen en met je huidige ski’s doorgaan. Of nieuwe ski’s kopen en je huidige skischoenen nog even houden. Maar ja…… dan heb je niet de voordelen van GripWalk…..