Inlegzolen

Inlegzolen op maat

Goede inlegzolen zijn een must voor comfort in je schoen!


De standaard inlegzool biedt echter nauwelijks ondersteuning. Door goede zooltjes wordt de kans op vermoeide en pijnlijke voeten aanzienlijk verkleind. Hierbij is de keuze tussen voorgevormd of volledig op maat gemaakt, voor een perfecte ondersteuning. Iedere sporter (maar ook bij dagelijks gebruik) heeft hierbij baat. Lees hier meer over de meerwaarde van een goede voetondersteuning tijdens het sporten.

Wist je dat, samen met de juiste maat skischoen, een goede inlegzool 85% van de problemen van pijnlijke voeten in skischoenen oplost?

Voetkundig onderzoek

Bij voetklachten, zeker als het vervelende blessures zijn, kan er meer aan de hand zijn dan je zou denken. En misschien is er dan meer nodig dan een inlegzooltje om het probleem op te lossen.


Als gediplomeerd voetkundig sportadviseur kunnen wij een uitgebreide analyse van uw voeten maken om zo de oorzaak van het probleem te achterhalen. Door het maken van statische en dynamische voetafdrukken kunnen we zien hoe uw voeten veranderen tijdens het lopen. Ook beschikken we over een high speed camera waarmee we een loopanalyse kunnen maken.


Aan de hand van deze analyses kunnen wij een oplossing adviseren. Dit kan dan een inlegzooltje zijn, maar ook andere oplossingen.

Inlegzool op maat

Niemand heeft dezelfde voeten en zelfs kunnen voeten onderling van elkaar verschillen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste inlegzool hebt.

 

Voeten kunnen in drie verschillende typen worden verdeeld:

  • Hoge voetboog (holle voeten)
  • Neutrale voetboog
  • Lage voetboog (platvoeten) 


Door uw voeten te analyseren kunnen we uw voettype bepalen en probleemzone's herkennen en u adviseren over een oplossing. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de podoscope. Hiermee kunnen we precies de drukpunten van uw voet zien en zo de passende inlegzool kiezen.

Voorgevormd of custom

Bij inlegzooltjes is er de keuze tussen voorgevormde - of custom zooltjes.


Voorgevormde zooltjes zijn er in drie boogtypen: hoog (high), neutraal (mid) en laag (low). Hierdoor is er in principe voor iedereen een passend zooltje te krijgen. Voorgevormde inlegzooltjes zijn verkrijgbaar voor € 36,95 (multi) en € 39,95 (winter).


Wil je de perfecte ondersteuning, dan kunnen wij ook inlegzooltjes 100% op maat maken. Deze custom zooltjes kosten € 79,95 (multi) en € 94,95 (winter).


Voor wintersport en wandelen/multifunctioneel hebben wij altijd zooltjes op voorraad, zowel de voorgevormde - als de custom zolen. Ook de custom golf en fiets hebben wij in ons assortiment. Andere specifieke zooltjes, bijvoorbeeld voor hardlopen, kunnen wij gewoon bestellen en zijn in principe met enkele dagen binnen.

 

Wilt u weten of wij voor u een passend zooltje kunnen leveren? Neem gerust contact met ons op!

Hou hiermee rekening:


- Onze zooltjes zijn sportartikelen en bedoeld voor meer comfort. Het zijn géén medische toepassingen. Hiervoor moet je bij een podoloog zijn.

- Als je nooit zooltjes hebt gehad, voelt het in het begin onnatuurlijk en zal je lichaam misschien moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Afspraak maken?


Voor het aanmeten van zooltjes, zeker in het geval van de custom, nemen wij graag voldoende tijd, voor een optimaal resultaat. Daarnaast kunnen wij, vanwege de corona maatregelen, niet teveel mensen tegelijk in onze winkel hebben. Daarom werken wij voorlopig uitsluitend op afspraak. Maak vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is.