Inlegzolen
Outdoorwinkel

Inlegzolen op maat

Goede inlegzolen zijn een must voor comfort in je schoen!


De standaard inlegzool biedt echter nauwelijks ondersteuning. Door goede zooltjes wordt de kans op vermoeide en pijnlijke voeten aanzienlijk verkleind. Hierbij is de keuze tussen voorgevormd of volledig op maat gemaakt, voor een perfecte ondersteuning. Iedere sporter (maar ook bij dagelijks gebruik) heeft hierbij baat.

Wist je dat, samen met de juiste maat skischoen, een goede inlegzool 85% van de problemen van pijnlijke voeten in skischoenen oplost?

Voor iedereen een passende inlegzool

Iedereen heeft profijt van een goede inlegzool. Bij allerlei sporten en dagelijks gebruik heeft een goede voetondersteuning absoluut meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan voetballen, wielrennen of beroepen waarbij je veel loopt, zoals postbode of verpleegster. Lees hier meer over de meerwaarde van een goede voetondersteuning tijdens het sporten.


Wij zijn dealer van Sidas, de marktleider op het gebied van voetcomfort. Sidas heeft voor allerlei sportspecifieke producten ontwikkeld. Bij iedere sport wordt de voet namelijk anders belast. Zo zitten voeten in skischoenen, maar ook in bijvoorbeeld klikschoenen van wielrenners, gefixeerd. Beweegt je voet daarentegen, zoals bijvoorbeeld bij voetballers en wandelaars, dan heb je een zool nodig die meebeweegt, omdat tijdens het lopen de voet van vorm verandert. De verschillende zolen zijn speciaal ontwikkeld voor die specifieke dynamiek van de voet, met behoud van de benodigde ondersteuning.

Inlegzool op maat

Niemand heeft dezelfde voeten en zelfs kunnen voeten onderling van elkaar verschillen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste inlegzool hebt.

 

Voeten kunnen in drie verschillende typen worden verdeeld:

  • Hoge voetboog (holle voeten)
  • Neutrale voetboog
  • Lage voetboog (platvoeten) 


Door uw voeten te analyseren kunnen we uw voettype bepalen en probleemzone's herkennen en u adviseren over een oplossing. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de podoscope. Hiermee kunnen we precies de drukpunten van uw voet zien en zo de passende inlegzool kiezen.


In de jaarlijkse bootfittrainingen die wij volgen komt het analyseren van voeten en het vormen van zooltjes ook altijd terug, zodat wij onze kennis op dit gebied op peil houden.

Voorgevormd of custom

Bij inlegzooltjes is er de keuze tussen voorgevormde - of custom zooltjes.


Voorgevormde zooltjes zijn er in drie boogtypen: hoog (high), neutraal (mid) en laag (low). Hierdoor is er in principe voor iedereen een passend zooltje te krijgen. Voorgevormde inlegzooltjes zijn verkrijgbaar voor € 36,95 (multi) en € 39,95 (winter).


Wil je de perfecte ondersteuning, dan kunnen wij ook inlegzooltjes 100% op maat maken. Deze custom zooltjes kosten € 79,95 (multi) en € 94,95 (winter).


Voor wintersport en wandelen/multifunctioneel hebben wij altijd zooltjes op voorraad, zowel de voorgevormde - als de custom zolen. Ook de custom golf en fiets hebben wij in ons assortiment. Andere specifieke zooltjes, bijvoorbeeld voor hardlopen, kunnen wij gewoon bestellen en zijn in principe met enkele dagen binnen.

 

Wilt u weten of wij voor u een passend zooltje kunnen leveren? Neem gerust contact met ons op!

Hou hiermee rekening:


- Onze zooltjes zijn sportartikelen en bedoeld voor meer comfort. Het zijn géén medische toepassingen. Hiervoor moet je bij een podoloog zijn.

- Als je nooit zooltjes hebt gehad, voelt het in het begin onnatuurlijk en zal je lichaam misschien moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Afspraak maken?


Voor het aanmeten van zooltjes, zeker in het geval van de custom, nemen wij graag voldoende tijd, voor een optimaal resultaat. Daarnaast kunnen wij, vanwege de corona maatregelen, niet teveel mensen tegelijk in onze winkel hebben. Daarom werken wij voorlopig uitsluitend op afspraak. Maak vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is.

Maatregelen i.v.m. corona


Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn, hanteren wij de volgende werkwijze:

- Aanschaf van materiaal alleen op afspraak. Maak vantevoren een afspraak.

- Brengen en halen van ski's en snowboards voor onderhoud op woensdagavond kan zonder afspraak, maar er mag maar één klant tegelijk binnen zijn.

  Wacht daarom buiten totdat de klant voor u de winkel heeft verlaten.

- Hou zoveel mogelijk 1,5 m. afstand. De tapijttegels op onze vloer zijn 50 x 50 cm., dus 3 tegels is 1,5 m.

- Mondkapje is verplicht.

Openingstijden


Woensdag 19.00 - 20.00 uur - alleen voor brengen en halen van ski's en snowboards voor onderhoud.


Verder zijn wij i.v.m. de corona-maatregelen alleen op afspraak geopend. Stuur een mailtje om een afspraak te maken.

Onze winkel:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Contact:


Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl

KvK 61048674

BTW NL 002113059B71

Copyright Anders Outdoor