Inlegzooltjes voor sporters
Outdoorwinkel

Inlegzooltjes voor alle sporters

Wist je dat alle sporters veel baat hebben bij goede inlegzooltjes?


Met allerlei andere sporten kun je voetklachten krijgen. Eén van die problemen is branderige voeten, iets waarmee ook wandelaars bekend zijn. Maar ook pijn en kramp zijn bekende klachten. Hoe ontstaat dit nu?


Iedere voet heeft aan de onderkant een holling, de voetboog. In deze voetboog zit een peesplaat, die aan de voorzijde vastzit aan de voorvoet en aan de achterzijde aan de hiel. Als hierop druk komt te staan, bijvoorbeeld bij het uittrappen tijdens het fietsen, veert deze in. Hierdoor wordt je peesplaat opgerekt en komt er spanning op te staan. Gebeurt dit te veel of is de druk te hoog, dan krijg je overbelasting, wat resulteert in pijn en kramp onder je voet.

Voetboog

Een tweede klacht die ontstaat is brandende voeten. Het voelt dan of je voorvoet en je hiel in de fik staan. Dit is een gevolg van te veel druk hierop. Als je voetboog namelijk niet wordt ondersteund, komt alle druk die je zet neer op je voorvoet en je hiel. Teveel druk leidt tot overbelasting: branderige voeten.

De laatste klacht die ik wil benoemen is pronatie. Pronatie is het naar binnen kantelen van je voet. Iedereen proneert iets tijdens het lopen, bij het neerzetten van je voet. Dit is een normale, biomechanische beweging. Kantel je echter teveel naar binnen, dan krijg je overpronatie. Overpronatie leidt tot druk op je gewrichten en kan zelfs doorlopen tot in je heupen. Als je bijvoorbeeld bij fietsen druk zet tijdens het trappen, en je voet wordt onvoldoende ondersteund, dan krijg je te maken met (over)pronatie en kan dit leiden tot een verkeerde beenstand en de hieruit voortvloeiende druk op je gewrichten.

anti pronatie zolen

Het voorkomen of verhelpen van voetklachten begint dus bij de basis: een goede ondersteuning van je voet. Een inlegzool op maat is hierbij de perfecte oplossing. Zo'n inlegzool geeft verbetering op de volgende punten:


1. De inlegzool geeft ondersteuning van je voetboog, waardoor je voet zijn natuurlijke positie behoudt en de peesplaat niet meer wordt opgerekt;

2. Door de ondersteuning van je voet, wordt de druk over heel je voet verdeeld. Hierdoor heb je minder druk op je voorvoet en je hiel;

3. Doordat je voetboog is opgevuld, kan je voet niet meer te veel kantelen en houd je een juiste beenstand.

Bovendien zorgt een goede inlegzool er voor dat je vaster in je schoen komt te zitten. Dit zorgt voor steun en stabiliteit. Hoeveel mensen hebben bijvoorbeeld last van 'klauwtenen', omdat ze onvoldoende steun hebben? Maar ook zorgt het voor een efficiëntere krachtoverbrenging. Hierbij heeft iedere sporter baat. Om enkele voorbeelden te geven:


- Fietsers en schaatsers hebben zonder beweging in de schoen een directere en efficiëntere krachtoverbrenging;

- Golfers kunnen veel nauwkeuriger slaan als zij vaster op hun voeten staan;

- Hardlopers, voetballers enz. kunnen langer doorlopen als hun benen in de juiste stand staan en hun gewrichten hierdoor worden ontzien.Voor iedereen een passende oplossing


De dynamiek en belasting is bij iedere sport anders. Zo zitten schaatsers en fietsers gefixeerd in hun schoenen. Hardlopers, wandelaars, golfers enz. moeten daarentegen juist een zool hebben met enige flexibiliteit. Daarom zijn er allerlei sportspecifieke inlegzolen ontwikkeld, van voorgevormde zooltjes tot inlegzolen die 100% op maat worden gemaakt.


Als gecertificeerd bootfitter zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van inlegzooltjes. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

I.v.m. de corona maatregelen zijn wij voorlopig alleen op afspraak geopend. Hou 1,5 m. afstand.

Openingstijden


I.v.m. de corona maatregelen zijn wij voorlopig alleen op afspraak geopend.


Bijna iedere dag en ook 's avonds is mogelijk.


Stuur een mailtje om een afspraak te maken.

Onze winkel:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Contact:


Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl

KvK 61048674

BTW NL 002113059B71

Copyright Anders Outdoor