Over inlegzolen
Outdoorwinkel

Over inlegzolen

Wist je dat, samen met de juiste maat skischoen, een goede inlegzool 85% van de problemen van pijnlijke voeten in skischoenen oplost?

Het belang van goede voetondersteuning


De voet is een heel complex lichaamsdeel. Het bevat maar liefst 26 botten, 33 gewrichten, 107 pezen en 19 spieren. Je voeten hebben daarnaast een heel belangrijke functie, want ze moeten je lichaam dragen. Als je dan bedenkt dat je in je leven gemiddeld ruim 4 keer de aarde rondloopt, dan begrijp je wel hoe belangrijk een goede ondersteuning van je voet is.

Voetboog
anti pronatie zolen

Waarom is een goede ondersteuning nu zo belangrijk? Zonder goede ondersteuning krijg je teveel druk op je hiel en voorvoet. Ook zakt je voet in (pronatie), wat ook de stand van je been beïnvloedt. Hierdoor krijg je pijnlijke, vermoeide voeten, kramp, enzovoort. Helemaal bij skischoenen, want daar gebeurt dit, door het aantrekken van de sluitingen, zelfs geforceerd.

Geen enkele voet is echter gelijk. Zelfs bij één persoon kunnen beide voeten van elkaar verschillen. Toch hebben schoenen maar één standaard model voetbed en inlegzool. Bij skischoenen is dit helemaal minimaal: een vlakke zool met een plat stukje schuim.


Een goede inlegzool zorgt voor de juiste ondersteuning. Hierdoor wordt de druk beter verdeeld en een verkeerde beenstand gecorrigeerd. Resultaat: geen of aanzienlijk minder vermoeide voeten, kramp en drukpunten en dus veel meer comfort en plezier.

Inlegzool op maat

 

Niemand heeft dezelfde voeten en zelfs kunnen voeten onderling van elkaar verschillen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste inlegzool hebt.

 

Voeten kunnen in drie verschillende typen worden verdeeld:

  • Hoge voetboog (holle voeten)
  • Neutrale voetboog
  • Lage voetboog (platvoeten)

 

Door uw voeten te analyseren kunnen we uw voettype bepalen en probleemzone's herkennen en u adviseren over een oplossing. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de podoscope. Hiermee kunnen we precies de drukpunten van uw voet zien en zo de passende inlegzool kiezen.

De Sidas 3 Feet voorgevormde zooltjes zijn er in drie boogtypen: hoog (high), neutraal (mid) en laag (low). Hierdoor is er voor iedereen een passend zooltje te krijgen.

 

Wil je de perfecte ondersteuning, dan kunnen wij ook inlegzooltjes 100% op maat maken. In onderstaand filmpje zie je hoe dit in z’n werk gaat.

Voor iedereen een eigen inlegzool


Iedereen heeft profijt van een goede inlegzool. Bij allerlei sporten en dagelijks gebruik heeft een goede inlegzool absoluut meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan voetballen, wielrennen of beroepen waarbij je veel loopt, zoals postbode of verpleegster. Er zijn diverse verschillende inlegzolen verkrijgbaar, ontwikkeld voor specifieke voetbelastingen.


Wij zijn dealer van Sidas, de marktleider op het gebied van voetcomfort. Sidas heeft voor allerlei toepassingen sportspecifieke inlegzolen ontwikkeld. Bij iedere sport wordt de voet namelijk anders belast. Zo zitten voeten in skischoenen, maar ook in bijvoorbeeld klikschoenen van wielrenners, gefixeerd. Voetballers en hardlopers daarentegen hebben een zool nodig die meebeweegt, omdat bij lopen de voet verandert van vorm. De verschillende inlegzolen zijn speciaal ontwikkeld voor die specifieke dynamiek van de voet, met behoud van de benodigde ondersteuning.


Voor wintersport en wandelen/multifunctioneel hebben wij altijd zooltjes op voorraad, zowel de voorgevormde zooltjes als de custom zolen. Ook de custom golf hebben wij in ons assortiment. Andere specifieke zooltjes, bijvoorbeeld voor hardlopen of fietsen, kunnen wij gewoon bestellen en zijn in principe met enkele dagen binnen.

 

Wilt u weten of wij voor u een passend zooltje kunnen leveren? Neem gerust contact met ons op!

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten van zooltjes, zeker in het geval van custom zolen, nemen wij graag voldoende tijd, voor een optimaal resultaat. Maak daarom een afspraak. Komt u zonder afspraak, zeker in het drukke wintersportseizoen, dan loopt u het risico dat wij u niet meteen kunnen helpen.


Wij zijn geopend op:


Maandag       19.00 - 20.00 uur *

Woensdag     13.00 - 17.00 uur

                       19.00 - 20.00 uur *

Vrijdag           13.00 - 17.00 uur

Zaterdag       13.00 - 17.00 uur


* alleen halen en brengen ski's en snowboards. Wilt u materiaal aanschaffen, maak dan een afspraak tijdens de middag openingstijden.

Contact:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl


KvK 61048674

BTW NL 189541222B01

Copyright 2019 All Rights Reserved