Mont Blanc

Naar de Mont Blanc voor de Hartstichting

Naar de Mont Blanc voor de Hartstichting


In september wil ik de Mont Blanc beklimmen, met 4.810 meter de hoogste berg van de Alpen en West-Europa. Een lange en zware beklimming die het uiterste van je vergt, zowel fysiek als mentaal. Ik heb hieraan een sponsoractie voor de Hartstichting gekoppeld.

Hartstichting

Waarom de Hartstichting?


Maart 2004, rond mijn verjaardag, 17 jaar geleden dus, hadden wij een heel intensieve periode achter de rug. In oktober 2003 werd onze eerste zoon geboren. In december werd ontdekt dat hij een aangeboren hartafwijking had en vrijwel meteen daarna werd hij opgenomen in het Erasmus MC in Rotterdam. Drie maanden later had hij twee operaties, waarvan één open hartoperatie, achter de rug en konden we gaan genieten van het leven dat je als jong gezin normaliter hebt.

Inmiddels is onze zoon een beer van een kerel en mankeert er niets meer aan hem. Wij hebben dus van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk het is dat de medische wetenschap tot zoveel in staat is. De Hartstichting draagt hieraan heel veel bij. Zij dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, preventie en patiëntenbelangen. Lees hier meer  over het werk van de Hartstichting.


Om een hoge berg te beklimmen, moet je topfit zijn. Je hart moet dus in orde zijn, want dat is de motor van je lichaam. Daarom vond ik het zo toepasselijk om aan mijn Mont Blanc beklimming een sponsoractie voor de Hartstichting te koppelen.

De beklimming


De Mont Blanc is technisch niet de moeilijkste berg, maar het is zeker geen 'rondje om de kerk'. De tocht naar de top is zwaar door de lengte en de grote hoogte. Je bent drie dagen op de berg en afhankelijk van de strategie ben je 9-12 uur achter elkaar in touw in rots, sneeuw en ijs, op een hoogte waar je op een gegeven moment maar 50% van de zuurstof tot je beschikking hebt van wat normaal is. Dit vraagt heel veel van je, zowel fysiek maar ook mentaal.


Dit vergt ook een gedegen voorbereiding. Veel sporten om uithoudingsvermogen en spierkracht te ontwikkelen. Hierbij is het van belang om in de juiste hartslagzone's te trainen. Het belang van een gezond hart speelt dus continu een rol.


De expeditie zelf kost een week, waarvan de helft acclimatisatie is en de andere helft de daadwerkelijke beklimming. Om voldoende geacclimatiseerd te zijn, wil ik al een week eerder naar de bergen om te gaan klimmen en zo mijn lichaam alvast te laten aanpassen aan de hoogte. Al met al ben ik daardoor ruim 2 weken van huis.

Mont Blanc beklimmen

Sponsoring


Wilt u mij sponsoren? Uw bijdrage komt volledig ten goede aan de Hartstichting. Alle kosten van de beklimming, zoals uitrusting, gids, overnachtingen enz. betaal ik namelijk helemaal zelf.


Wilt u met uw bedrijf sponsoren? Stuur via de mail uw logo en dan plaats ik deze op mijn site en op social media e.d.


Ontzettend bedankt voor uw bijdrage!

Vastgoedbemiddeling Frankrijk