Over ons

Over ons

Mont Blanc beklimmen

Wie ik ben


Ik ben een liefhebber van de bergen.


Vanaf het eerste moment dat ik de bergen ontdekte, was ik verkocht. Het eindeloze panorama geeft je een gevoel van vrijheid, het maakt je hoofd leeg van de alledaagse beslommeringen.


Vanuit die passie voor de bergen is mijn bedrijf ontstaan. Want als gepassioneerd bergsporter weet ik hoe belangrijk het is om goed materiaal te hebben.Waarom anders?


'Anders' slaat als eerste op mezelf. Na een wat vervelende periode in de werksfeer heb ik op een gegeven moment het besluit genomen om iets anders te gaan doen. Ik heb mijn passie gevolgd en ben met mijn bedrijf begonnen.


'Anders' geeft nieuwe energie. Iets anders gaan doen, andere dingen ontdekken, andere mensen ontmoeten. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat dit een nieuwe impuls aan je leven kan geven.


'Anders' is ook de koers die ik vaar. Ik doe wat ik doe op mijn eigen manier, waarbij kwaliteit en voldoening voorop staan. Ik voer merken die andere winkels niet hebben, omdat ik geloof in de kwaliteit hiervan. Geen '13 in een dozijn' maar jezelf zijn. Daar staat 'Anders Outdoor' voor.

FILL YOUR LIFE WITH ADVENTURES.

HAVE STORIES TO TELL.

Vakkundig


Alleen als je verstand van zaken hebt, kun je mensen echt goed helpen. Daarom ben ik bijvoorbeeld naar Zwitserland geweest om op de service-afdeling van skifabrikant Stöckli te werken.


Maar ik ben met name gespecialiseerd op het gebied van bootfitting. Ik heb zowel het Sidas 'Black Level' als het Masterfit University diploma. Daarnaast ben ik gediplomeerd sportpodoloog.

Gecertificeerd bootfitter
Master bootfitter
Gediplomeerd sportpodoloog

Hoe het begon


Vroeger (toen er nog iedere winter ijs op de sloot lag) sleep ik al mijn eigen schaatsen. Toen ik in aanraking kwam met wintersport, en ik de eigenaar van onze vakantiewoning zijn ski's zag waxen, ben ik ook met mijn eigen ski's aan de slag gegaan. Na een probeersel op de plaatselijke kerstmarkt ging ik dit ook voor anderen doen.


Na een aantal jaren handmatig in de schuur te hebben gewerkt, kon ik een stukje in de oude showroom van Autobedrijf Van Muijlwijk huren. Met de aanschaf van een paar slijpmachines werd de stap naar een officiëel bedrijf gezet. Het bleek dat er behoefte was, want al snel groeide het aantal ski's en snowboards dat voor onderhoud werd gebracht.


Na drie jaar kwam de mogelijkheid om naar een ruimer bedrijfspand te verhuizen. Hierdoor kon ik uitbreiden met een winkel, zodat ik klanten nu meer kan bieden dan alleen maar ski onderhoud. Omdat skischoenen aanmeten nauw luistert, ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het echte bootfitten. Inmiddels heb ik al heel wat mensen aan goed zittende schoenen kunnen helpen, ook mensen met 'probleemvoeten'.De winkel


Ik beschik over een mooi, nieuw pand, gelegen aan de Sportlaan in Schelluinen. Op een oppervlakte van ca. 110 m2, verdeeld over twee verdiepingen, vind je een mooi en met zorg samengesteld assortiment van kwaliteitsproducten. Niet het grootste, maar wel verrassend en onderscheidend.


Mijn winkel is uniek in de regio, hoewel het begrip 'winkel' bij lange na de lading niet meer dekt. Ik spreek liever van een 'bootfitstudio', waar ik je voeten meet en analyseer om je zo de best mogelijke ski- en wandelschoen aan te meten. Hiervoor gebruik ik, naast vakkennis, ook moderne en specialistische apparatuur. Een belangrijk deel van het inventaris zijn bijvoorbeeld de 3D voetscanner en de apparatuur om custom inlegzolen te kunnen maken.


Ik ben gespecialiseerd in ski- en wandelschoenen. Dit is dan ook de kern van het assortiment. Daarnaast heb ik diverse accessoires, zoals uiteraard goede sokken. Als gediplomeerd sportpodoloog kan ik je bovendien helpen met voetklachten en inlegzooltjes op maat.

Bewust géén webshop!


Ik investeer bewust niet in een webwinkel. Waarom?


Ik wil mooie producten verkopen, die emoties losmaken bij mensen. Dat kan alleen als je de producten met je eigen ogen ziet en met je eigen handen voelt. Via een webshop voel je bijvoorbeeld niet hoe licht de wandelschoenen zijn en hoe zacht de wandelkleding aanvoelt.


Maar misschien nog wel belangrijker, is dat je via een webwinkel niet de kwaliteit en service kan bieden die de klant écht nodig heeft. Het goed aanmeten van (ski)schoenen en inlegzooltjes, het onderhouden en veilig afstellen van ski's enz. enz. Dit kan geen enkele webshop je leveren, maar is wel het grootste en belangrijkste deel van mijn bedrijf. Er blijven dan maar weinig artikelen over die je zonder advies en/of passen kunt kopen.


Ik investeer daarom liever in kennis, zoals het volgen van opleidingen. Zodat ik je goed kan adviseren bij je keuze en je goed kan helpen met de juiste producten. Daarom!