Wandelschoenen
Outdoorwinkel

Wandelschoenen

Wandelschoenen zijn het belangrijkste deel van je materiaal!


Maar er is niet één schoen waarmee je alles kan doen. Voor een zware trekking in de Alpen heb je immers een heel andere schoen nodig dan een wandeling over de hei. Maar welke schoen je ook nodig hebt, kwaliteit, pasvorm en gewicht zijn altijd bepalend voor het plezier. Als ervaren bergwandelaars weten we dit als geen ander. Daarom zijn dit altijd de basiscriteria waarop wij letten bij het samenstellen van onze collectie. En wat onze schoenen verder onderscheidt, is de frisse, soms zelfs gewaagde, kleurstelling. Wandelen mag best hip zijn!

Pasvorm op maat

Het uiteindelijke comfort in de schoen wordt uiteraard bepaald door de schoen zelf, maar ook de juiste wandelsok én ............. een goede inlegzool. Juist een inlegzool op maat verhoogt het comfort in de schoen enorm, zorgt dat de schoen nog beter zit en maakt het hierdoor helemaal af.


Als gecertificeerd bootfitter zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van inlegzooltjes op maat en kunnen wij u hierin goed adviseren. Wij analyseren uw voeten en kunnen daardoor bepalen welke inlegzool u de beste ondersteuning geeft. Zo krijgt u een schoen met pasvorm op maat. Lees hier meer over zooltjes.

De juiste schoen

Plezierig wandelen staat of valt met de juiste schoen en de juiste maat. Bij de aanschaf van de juiste schoenen komt daarom meer kijken dan je denkt. Vind hier meer informatie over waarop je moet letten bij de aanschaf van je nieuwe wandelschoen.

Wandelsokken zijn cruciaal

Voor comfort en een goed gevoel in je schoenen zijn goede wandelsokken cruciaal. Goede sokken reguleren vocht en warmte en verminderen wrijving. En dat zijn nu juist de ingrediënten die zorgen voor blaren. Uiteraard hebben wij daarom uitstekende sokken in ons assortiment. Bekijk hier onze wandelsokken.


Vanwege hygiëne gebruiken wij geen passokken.

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten nemen wij graag voldoende tijd, zodat u met de schoenen naar huis gaat die écht goed zitten. Daarnaast kunnen wij, vanwege de corona maatregelen, niet teveel mensen tegelijk in onze winkel hebben. Daarom werken wij voorlopig uitsluitend op afspraak. Maak vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is.

Onze merken


Onze collectie bestaat uit diverse modellen van de merken Garmont, Kayland en Trezeta. Deze merken maken producten van hoge kwaliteit en blinken uit in pasvorm, gewicht én design.

Garmont hiking schoenen

Opgericht in 1964 en vertegenwoordigd in meer dan 40 landen wereldwijd, Garmont is een toonaangevend schoenenmerk voor bergbeklimmen, wandelen en andere outdoor activiteiten. Men is toegewijd aan het onderzoeken en toepassen van geavanceerde materialen, technologieën en innovaties, om outdoor schoenen te ontwerpen die de natuurlijke anatomie van de voet aanvullen. Garmont integreert de nieuwste technologieën in haar ambachtelijk erfgoed en biedt een volledig assortiment schoenen om van de bergen en het buitenleven te genieten, ongeacht het weer of het seizoen, met het doel de eindgebruiker een ongekende ervaring te bieden voor wat betreft comfort, pasvorm en functie.

Kayland bergschoenen

Het verhaal van Kayland gaat terug tot 1971, toen Giovanni Bittante een hoogwaardig bedrijf voor het maken van schoenen oprichtte, gespecialiseerd in technische schoenen en laarzen voor activiteiten in de bergen en voor het buitenleven.

Het hoofddoel van Kayland is de productie van hoge kwaliteit outdoor schoenen, ontworpen voor een zeer gespecialiseerde markt, met bijzondere aandacht voor voetanatomie en dynamiek, technologisch onderzoek, zorgvuldige materiaalkeuze en innovatief design. Hiervoor werkt het bedrijf steeds meer met bergprofessionals en atleten van over de hele wereld, die hun bijdrage in het R & D-proces geven. Zich baserend op erkende alpinisten en alpine gidsen geeft het Kayland de kans om de grenzen van innovatie en onderzoek te verleggen en de werkelijke waarde van Kayland schoenen goed door te geven aan haar klanten.

Trezeta heeft een indrukwekkende geschiedenis, dat begon in de 1920's. In zijn kleine werkplaats in Crespano del Grappa (Italie) maakte Vittorio Zizzola 5 tot 10 paar schoenen per week en verkocht die op de fiets aan gezinnen, boeren en bergbeklimmers. In korte tijd kregen zijn schoenen een prestigieuze reputatie. De Zizzola traditie werd voortgezet en in de jaren zestig werd het onafhankelijke merk Trezeta geboren. In de loop der jaren ontwikkelde het merk haar assortiment voor alle categorieën gebruikers in de outdoor sector, van lichte wandelingen tot de indrukwekkende beklimmingen van Hans Kammerlander.

Maatregelen i.v.m. corona


Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn, hanteren wij de volgende werkwijze:

- Aanschaf van materiaal alleen op afspraak. Maak vantevoren een afspraak.

- Brengen en halen van ski's en snowboards voor onderhoud op woensdagavond kan zonder afspraak, maar er mag maar één klant tegelijk binnen zijn.

  Wacht daarom buiten totdat de klant voor u de winkel heeft verlaten.

- Hou zoveel mogelijk 1,5 m. afstand. De tapijttegels op onze vloer zijn 50 x 50 cm., dus 3 tegels is 1,5 m.

- Mondkapje is verplicht.

Openingstijden


Woensdag 19.00 - 20.00 uur - alleen voor brengen en halen van ski's en snowboards voor onderhoud.


Verder zijn wij i.v.m. de corona-maatregelen alleen op afspraak geopend. Stuur een mailtje om een afspraak te maken.

Onze winkel:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Contact:


Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl

KvK 61048674

BTW NL 002113059B71

Copyright Anders Outdoor