Wandelschoenen

Wandelschoenen

Wandelschoenen zijn het belangrijkste deel van je materiaal!


Plezierig wandelen staat of valt met de juiste schoen. Niet alleen de juiste maat, maar ook of het model geschikt is voor je doel. Als ervaren bergsporters hebben wij inmiddels al heel wat ervaring opgedaan met wandelen en klimmen in verschillend terrein, tot aan de top van de Mont Blanc toe. Daarbij gebruiken wij de schoenen uit onze collectie zelf ook, zodat wij weten wat we verkopen. Daardoor kunnen wij u goed en vanuit de praktijk adviseren over de juiste schoen.

Wandelschoenen

Hiking


Lichte wandelschoenen met een soepele zool, goede afwikkeling en maximale demping. Deze schoenen zijn met name geschikt voor dagtochten in vlak en heuvelachtig terrein.

Wandelschoenen

Trekking


Bergwandelschoenen voor een- en meerdaagse tochten met middelzware tot zware bepakking. Deze schoenen bieden daarom meer steun en hebben een stijvere zool dan hiking schoenen.

Approach schoenen

Approach


Approach schoenen zijn primair bedoeld voor technische alpiene tochten, waarbij ook geklommen moet worden. Afhankelijk van de stijfheid van de zool kunnen er ook normale wandelingen mee worden gemaakt.

Bergschoenen

Mountaineering


Bergschoenen voor hoogalpiene - en gletschertochten, bergbeklimmen enz. Ze hebben een erg stijve zool en zijn geschikt voor stijgijzers. Sommige modellen zijn bovendien geïsoleerd, voor winterse tochten of erg hoge beklimmingen.

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten nemen wij graag voldoende tijd, zodat u met de schoenen naar huis gaat die écht goed zitten. Maak daarom vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is, om te voorkomen dat wij u niet meteen kunnen helpen.

Onze merken


Onze collectie bestaat uit diverse modellen van de merken Aku, Boreal, Garmont, Kayland en Trezeta. Deze merken maken producten van hoge kwaliteit en blinken uit in pasvorm, gewicht én design en hebben een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.

AKU is een Italiaanse producent van outdoorschoenen. Meer dan 40 jaar ervaring in schoenen en gebaseerd op de oude en ongeëvenaarde Italiaanse productietraditie garanderen technische kwaliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid.


Grondstoffen geselecteerd op basis van de hoogste kwaliteitsnormen en speciale aandacht voor de impact op het milieu vormen de basis van AKU's ontwerp- en productiebenadering. Op deze manier vertegenwoordigt elk model een product van absolute uitmuntendheid, ethisch correct en bedoeld om lange tijd de onvervangbare metgezel te worden van uw avonturen in de natuur.

Boreal is opgericht in 1975 in het Spaanse dorp Villena, in een regio met een rijke historie op het gebied van schoenenproductie. Nog steeds wordt een groot deel van hun producten hier gemaakt. Bij de ontwikkeling van hun producten werken ze nauw samen met professionele rots- en bergbeklimmers.


Vanaf het begin heeft Boreal zich gericht op het outdoorsegment, maar echt bekend werd men in het klimsegment, met de ontwikkeling van hun revolutionaire rubber zolen. Nog steeds is Boreal een begrip in de klimsport. Maar ook blijft men de outdoorschoenen trouw. De kennis van zolen wordt ook in dit segment verwerkt en samen met Akzo-Nobel heeft men hun eigen waterproof en ademend membraan ontwikkeld, Dry Line.

Garmont hiking schoenen

Opgericht in 1964 en vertegenwoordigd in meer dan 40 landen wereldwijd, Garmont is een toonaangevend schoenenmerk voor bergbeklimmen, wandelen en andere outdoor activiteiten. Men is toegewijd aan het onderzoeken en toepassen van geavanceerde materialen, technologieën en innovaties, om outdoor schoenen te ontwerpen die de natuurlijke anatomie van de voet aanvullen. Garmont integreert de nieuwste technologieën in haar ambachtelijk erfgoed en biedt een volledig assortiment schoenen om van de bergen en het buitenleven te genieten, ongeacht het weer of het seizoen, met het doel de eindgebruiker een ongekende ervaring te bieden voor wat betreft comfort, pasvorm en functie.

Kayland bergschoenen

Het verhaal van Kayland gaat terug tot 1971, toen Giovanni Bittante een hoogwaardig bedrijf voor het maken van schoenen oprichtte, gespecialiseerd in technische schoenen en laarzen voor activiteiten in de bergen en voor het buitenleven.

Het hoofddoel van Kayland is de productie van hoge kwaliteit outdoor schoenen, ontworpen voor een zeer gespecialiseerde markt, met bijzondere aandacht voor voetanatomie en dynamiek, technologisch onderzoek, zorgvuldige materiaalkeuze en innovatief design. Hiervoor werkt het bedrijf steeds meer met bergprofessionals en atleten van over de hele wereld, die hun bijdrage in het R & D-proces geven. Zich baserend op erkende alpinisten en alpine gidsen geeft het Kayland de kans om de grenzen van innovatie en onderzoek te verleggen en de werkelijke waarde van Kayland schoenen goed door te geven aan haar klanten.

Trezeta heeft een indrukwekkende geschiedenis, dat begon in de 1920's. In zijn kleine werkplaats in Crespano del Grappa (Italie) maakte Vittorio Zizzola 5 tot 10 paar schoenen per week en verkocht die op de fiets aan gezinnen, boeren en bergbeklimmers. In korte tijd kregen zijn schoenen een prestigieuze reputatie. De Zizzola traditie werd voortgezet en in de jaren zestig werd het onafhankelijke merk Trezeta geboren. In de loop der jaren ontwikkelde het merk haar assortiment voor alle categorieën gebruikers in de outdoor sector, van lichte wandelingen tot de indrukwekkende beklimmingen van Hans Kammerlander.