De juiste wandelschoen
Outdoorwinkel

De juiste

wandelschoen

Er is niet één schoen waarmee je alles kan doen. Afhankelijk van de omstandigheden gelden er specifieke eisen waaraan een goede wandelschoen moet voldoen. Loop je op de hei of in de bergen, neem je niets mee of juist een volle rugzak. Allerlei factoren die van invloed zijn op zaken als steun en grip. Om dit overzichtelijk te krijgen, zijn wandel- en bergschoenen in verschillende categoriën ingedeeld.

Wandelschoenen

Hiking/Categorie A en AB


Dit zijn lichte wandelschoenen met een soepele zool, goede afwikkeling en maximale demping. Deze schoenen zijn met name geschikt voor dagtochten in vlak en heuvelachtig terrein.

Wandelschoenen

Trekking/Categorie B en BC


Dit zijn wandelschoenen voor als de heuvels serieuzer worden en de ondergrond ruiger. Meestal neem je ook een zwaardere rugzak mee, al dan niet op een meerdaagse huttentocht. Deze schoenen bieden dan ook meer steun en hebben een stuggere zool.

backpacking schoenen

Backpacking/Categorie C


Voor de zware tochten in het hooggebergte is dit de juiste schoen. Ze bieden veel steun, ook op meerdaagse tochten met zware bepakking, en hebben een erg stugge zool. Sommigen zijn  geschikt voor flexibele stijgijzers, zodat  een gletschertocht of lichte 4000-er tot de mogelijkheden behoort.

Bergschoenen

Mountaineering/Categorie D


Dit zijn heel specialistische schoenen voor het echte bergbeklimmen. Ze hebben een knetterharde zool, geschikt voor stijgijzers. Voor de serieuze expedities bestaan ze nog eens uit een binnen- en buitenschoen. Voor de 'gewone' wandelaar zijn deze totaal ongeschikt.

Approach schoenen

Approach/Categorie A t/m C


Approach schoenen zijn primair bedoeld voor technische alpiene tochten, waarbij ook geklommen moet worden. Er zijn echter ook approach schoenen met een minder stugge zool,  die  geschikt zijn voor normale wandelingen. 

klimschoenen

Bouldering


Deze schoenen zijn specifiek gemaakt voor het beklimmen van steile rotsen of indoor klimwanden. Hiervoor zijn de schoenen voorgevormd in de klimpositie van je voeten. Normaal wandelen is hierop ook niet mogelijk.

Onze wandelschoen collectie


Onze collectie wandelschoenen bestaat uit diverse modellen van de merken Garmont, Kayland en Trezeta. Deze merken maken wandelschoenen van hoge kwaliteit en blinken uit in pasvorm, gewicht én design.

Garmont wandelschoenen
Kayland bergschoenen

Meer comfort door een goede inlegzool!


Hoe goed schoenen ook zijn, ze hebben maar één standaard voetbed. Maar niemand heeft standaard voeten. Een goede inlegzool geeft betere ondersteuning en daarmee veel meer comfort.


Wij zijn geopend op:


Woensdag     13.00 - 17.00 uur

Vrijdag           13.00 - 17.00 uur

Zaterdag        13.00 - 17.00 uur

Contact:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl


KvK 61048674

BTW NL 189541222B01

Copyright 2019 All Rights Reserved