Onderhoud
Outdoorwinkel

Ski- en snowboard onderhoud

Goed onderhoud maakt het verschil!


Toch weten veel mensen niet hoe belangrijk het is om je ski's en snowboard regelmatig te laten slijpen en waxen. Of zien het belang er niet van in. En dat is jammer, want het is de basis voor een geslaagde wintersportvakantie. Goed onderhoud zorgt ervoor dat je goed glijdt, dat je grip hebt, ook als de piste's ijzig zijn, en dat je skibindingen los springen als dat nodig is. Het gaat dus niet alleen om comfort, maar ook om veiligheid. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander.

Wij hebben al vele jaren ervaring in wintersport-onderhoud. Eerst handmatig onze eigen ski's en van hieruit doorgegroeid. Naast eigen ervaring hebben we ook praktijkervaring opgedaan in Zwitserland, op de service-afdeling van topmerk Stöckli.


We beschikken over een complete en professionele werkplaats, waarmee we alle voorkomende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan ski's en snowboards kunnen uitvoeren.


Hoewel we gebruik maken van machines, doen we nog steeds veel handmatig. Hierdoor kun je met veel gevoel werken, wat je uiteindelijk terug ziet in het resultaat.

Ski- en snowboard onderhoud

Voor

Na

Voor

Na

TARIEVEN EN VOORWAARDEN

SKI'S

Waxen

Reinigen - warm waxen - uitborstelen

€ 8,00

Kleine beurt *

Reinigen - staalkanten slijpen - warm waxen - uitborstelen

€ 13,50

Grote beurt *

Reinigen - belag slijpen - staalkanten slijpen - warm waxen - uitborstelen

€ 21,00

Bindingen controleren

Met afstelmachine, in combinatie met onderhoudsbeurt

€ 11,00

Bindingen monteren (met boormal)

Monteren - afstellen met afstelmachine. Exclusief (bevestigings)materiaal

€ 50,00

Afstellen nieuwe ski's **

Bindingen monteren en afstellen met machine

€ 25,00

*  Belagreparaties zijn niet standaard inbegrepen.

** Voor nieuwe ski's die niet bij ons zijn gekocht. Bij nieuwe ski's die bij ons worden gekocht, zit dit uiteraard bij de prijs inbegrepen.

SNOWBOARDS

Waxen

Reinigen - warm waxen - uitborstelen

€ 11,00

Kleine beurt *

Reinigen - staalkanten slijpen - warm waxen - uitborstelen

€ 18,50

Grote beurt *

Reinigen - belag slijpen - staalkanten slijpen - warm waxen - uitborstelen

€ 29,00

Bindingen de- en hermonteren **

Is nodig om snowboards te kunnen bewerken

€ 6,00

*  Belagreparaties zijn niet standaard inbegrepen.

** Uiteraard alleen bij aanlevering van snowboards met bindingen. Lever uw snowboard daarom zonder bindingen aan.

LANGLAUFSKI'S

Waxen

Reinigen - warm waxen - uitborstelen

€ 8,00

Grote beurt *

Reinigen - belag slijpen - warm waxen - uitborstelen

€ 16,00

Bindingen monteren

Salomon Nordic System (SNS)

€ 40,00

*  Belagreparaties zijn niet standaard inbegrepen.

BELAGREPARATIES

Kleine belagreparaties

Opvullen met reparatiemateriaal, afhankelijk van aantal beschadigingen

vanaf € 5,00

Grote belagbeschadigingen

Beschadiging uitstansen en inlijmen nieuw belag, per beschadiging

€ 25,00

SCHAATSEN

Slijpen alle schaatsen

Machinaal slijpen, noren zonder nieuwe ronding

€  11,00

Nieuwe ronding noren

Noren opnieuw ronden inclusief slijpen en handmatig afwerken

€ 21,00

VOORWAARDEN

Belagreparaties zijn nooit standaard inbegrepen bij een onderhoudsbeurt. Dit zijn extra kosten, afhankelijk van de omvang van de uitgevoerde reparaties.

De uit te voeren onderhoudswerkzaamheden worden vooraf met de klant afgestemd. De klant is verantwoordelijk voor het zich informeren over de diverse onderhoudsbeurten en hierbij behorende prijzen alsmede het duidelijk aangeven welke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden (controle servicebon). Bij onduidelijkheid gaan wij uit van een grote beurt aangevuld met eventuele belagreparaties.

Anders Outdoor, noch een van haar medewerkers, kan niet aansprakelijkheid worden gehouden voor schade aan het materiaal dat is ontstaan voor, tijdens of na bewerking, dat niet is toe te wijzen aan onzorgvuldig handelen door Anders Outdoor of een van haar medewerkers, bijvoorbeeld als gevolg van slijtage, veroudering of het niet voldoende of onjuist verzorgen of (laten) onderhouden van het materiaal.

De klant is verantwoordelijk voor het aangeven van de juiste persoonlijke gegevens benodigd voor het afstellen van skibindingen. Bij veranderingen aan/van ski, binding, schoenen en/of persoonlijke gegevens dienen de bindingen opnieuw te worden afgesteld. Anders Outdoor, noch een van haar medewerkers, kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (letsel)schade als gevolg van het opgeven van onjuiste persoonlijke gegevens of een onjuiste afstelling wegens wijziging van de persoonlijke gegevens of wijzigingen aan de afstelling door de klant zelf.

Halen en brengen van materiaal


Tijdens de openingstijden kunt u uw materiaal halen en brengen. Speciaal hiervoor zijn wij in de wintermaanden op maandag- en woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur open. Kijk op de contactpagina voor de actuele openingstijden.


Vanwege de corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt één klant per keer binnen te laten. Dit is om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn. Wij verzoeken u daarom vriendelijk buiten te wachten totdat de klant voor u de winkel heeft verlaten.


Met onderhoud werken wij niet op afspraak, omdat we niet kunnen zien wat er wordt aangeleverd en daardoor ook geen planning kunnen maken. Wij werken volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Sowieso is het niet 'klaar terwijl u wacht'.


Normaliter is uw materiaal binnen een week weer klaar. Hou er echter wel rekening mee dat het richting de voorjaarsvakantie (vanaf januari) erg druk wordt en de wachttijd daardoor snel oploopt en dan minstens een week kan worden. Of dat wij u moeten teleurstellen omdat we vol zitten. Omdat wij dit parttime doen, kunnen wij namelijk geen onbeperkte hoeveelheden aan. Informeer desnoods vantevoren of er nog ruimte is. Of nog beter: kom in het voor- of naseizoen, als het rustiger is.

Belag reparatie


Het opvullen van beschadigingen in het belag.

Ski's repareren

Belag slijpen


Nodig om de onderkant weer vlak,  glad en met structuur te krijgen.

Belag slijpen

Kanten slijpen


Om ski's en snowboards weer goed scherp te krijgen.

Ski's slijpen

Waxen


Voor glijvermogen en bescher-ming/verzorging van het belag.

Ski waxen
Ski's repareren

Bindingen afstellen


Skibindingen moeten op tijd los springen, anders kun je heel vervelende blessures krijgen. Door b.v. gewichtsverandering, andere skischoenen, maar ook veroudering en slijtage  van de bindingen verandert de afstelling. Laat je bindingen daarom regelmatig (minimaal om de 2-3 jaar) controleren.


Vertrouw niet op apps of handige buurmannen, maar ga naar een vakman.  Alleen met kennis van zaken én een goede afstelmachine kunnen je bindingen namelijk écht veilig worden afgesteld.

Waxen doe je nooit teveel!


Wax beschermt het belag tegen uitdroging, waardoor je goed blijft glijden. Maar wax wordt door het skiën of boarden opgebruikt. Als je belag doffer wordt, raakt je wax al op. Wordt je belag grijs, dan is het al aan het uitdrogen. Wax dus regelmatig om goed te blijven glijden.  


Tip: wij verkopen handige flacons instant wax om tijdens je vakantie even snel en makkelijk bij te waxen.

I.v.m. de corona maatregelen zijn wij voorlopig alleen op afspraak geopend. Bijna iedere dag en ook 's avonds is mogelijk.

Openingstijden


I.v.m. de corona maatregelen zijn wij voorlopig alleen op afspraak geopend.


Stuur een mailtje om een afspraak te maken.

Onze winkel:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Contact:


Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl

KvK 61048674

BTW NL 002113059B71

Copyright Anders Outdoor