Over onderhoud
Outdoorwinkel

Over onderhoud

Om ski's en snowboard weer goed te laten glijden en remmen zijn diverse behandelingen nodig. Hiervoor zijn goed materiaal en vakkennis nodig om het beste resultaat te behalen. In onze eigen werkplaats en met praktijkervaring opgedaan bij topmerk Stöckli in Zwitserland zorgen wij dat uw wintersportmateriaal weer in topconditie is.

Belag reparatie


Het opvullen van beschadigingen in het belag.

Ski's repareren

Belag slijpen


Nodig om de onderkant weer vlak,  glad en met structuur te krijgen.

Belag slijpen

Kanten slijpen


Om ski's en snowboards weer goed scherp te krijgen.

Ski's slijpen

Waxen


Voor glijvermogen en bescher-ming/verzorging van het belag.

Ski waxen

Bindingen afstellen


Skibindingen moeten op tijd los springen, anders kun je heel vervelende blessures krijgen. Door b.v. gewichtsverandering, andere skischoenen, maar ook veroudering en slijtage  van de bindingen verandert de afstelling. Laat je bindingen daarom regelmatig (minimaal om de 2-3 jaar) controleren.


Vertrouw niet op apps of handige buurmannen, maar ga naar een vakman.  Alleen met kennis van zaken én een goede afstelmachine kunnen je bindingen namelijk écht veilig worden afgesteld.


p.s. Veel verzekeringsmaatschappijen willen bij ongevallen een afstelrapport zien.

Wij beschikken over een complete en professionele werkplaats, waarmee wij alle voorkomende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan ski's en snowboards kunnen uitvoeren.

Snowboard waxen en slijpen

Voor

Na

Voor

Na

Instant skiwax

Wax beschermt het belag tegen uitdroging, waardoor je goed blijft glijden. Maar wax wordt door het skiën of boarden opgebruikt. Als je belag doffer wordt, raakt je wax al op. Wordt je belag grijs, dan is het al aan het uitdrogen. Wax dus regelmatig om goed te blijven glijden. Waxen doe je nooit te veel!


 


Tip: wij verkopen handige flacons instant wax om tijdens je vakantie even snel en makkelijk bij te waxen.

Halen en brengen van materiaal


Tijdens de openingstijden kunt u uw materiaal halen en brengen. Met onderhoud werken wij niet op afspraak, omdat we niet kunnen zien wat er wordt aangeleverd en daardoor ook geen planning kunnen maken. Wij werken volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Sowieso is het niet 'klaar terwijl u wacht'.


Normaliter is uw materiaal binnen een week weer klaar. Hou er echter wel rekening mee dat het richting de voorjaarsvakantie (vanaf januari) erg druk wordt en de wachttijd daardoor snel oploopt en dan minstens een week kan worden. Of dat wij u moeten teleurstellen omdat we vol zitten. Omdat wij dit parttime doen, kunnen wij namelijk geen onbeperkte hoeveelheden aan. Informeer desnoods vantevoren of er nog ruimte is. Of nog beter: kom in het voor- of naseizoen, als het rustiger is.


Wij zijn geopend op:


Maandag       19.00 - 20.00 uur *

Woensdag     13.00 - 17.00 uur

                       19.00 - 20.00 uur *

Vrijdag           13.00 - 17.00 uur

Zaterdag       13.00 - 17.00 uur


* alleen halen en brengen ski's en snowboards. Wilt u materiaal aanschaffen, maak dan een afspraak tijdens de middag openingstijden.

Contact:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl


KvK 61048674

BTW NL 189541222B01

Copyright 2019 All Rights Reserved