Skischoenen

Skischoenen

Skischoenen zijn het belangrijkste deel van je wintersportuitrusting!


Een goede skischoen moet  zorgen voor een goede krachtoverbrenging naar de ski. Maar daarnaast moeten ze ook nog eens comfortabel genoeg zijn om de hele dag door zonder problemen te kunnen dragen.


Ook voor komende winter hebben wij weer de mooiste modellen geselecteerd. Wij richten ons hierbij helemaal op de nieuwe generatie: lichtgewicht, hoog draagcomfort, hoge prestaties en veel aanpassingsmogelijkheden. Dit biedt de beste garantie op een hele dag onbezorgd plezier op de piste.

Bij aanschaf van nieuwe skischoenen stellen wij gratis uw skibindingen opnieuw af.

Vakkundig advies

Probleemloos skiën begint bij de juiste maat schoen en een goede inlegzool met de juiste ondersteuning. Hiermee kan al 85% van de voetklachten worden voorkomen. Wij volgen jaarlijks trainingen zodat wij de kennis hebben en houden om u goed te kunnen helpen.


Bij de aanschaf van nieuwe schoenen voeren wij altijd als eerste een voetmeting en -analyse uit. Op basis hiervan selecteren wij enkele modellen en de juiste inlegzool om door te passen. Deze voetmeting en -analyse kost € 26,50, maar is kostenloos als u nieuwe schoenen aanschaft.

Skischoenen aanpassen

De meeste  mensen hebben gemakkelijke voeten, maar sommigen hebben een iets minder gemakkelijke voet. Maar dit hoeft niet te betekenen dat je dan maar de hele dag met pijn moet rondlopen. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om skischoenen aan te passen. Dit kan variëren van een simpele padding op de binnenschoen tot het plaatselijk uitdeuken van de buitenschoen. Ook wij kunnen diverse oplossingen bieden. Lees hier meer over bootfitting.

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten nemen wij graag voldoende tijd, zodat u met de schoenen naar huis gaat die écht goed zitten. Maak daarom vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is, om te voorkomen dat wij u niet meteen kunnen helpen.

Onze merken


Onze collectie bestaat uit diverse modellen van de merken Dalbello, Fischer en Nordica. Deze merken behoren tot de top en staan bekend om hun kwaliteit, comfort en prestaties.

Dalbello is de enige Italiaanse skischoenfabrikant die hun producten nog volledig in Italië maakt. Hoewel het grote publiek Dalbello wat minder kent, staan zij bekend om hun kwaliteit en innovatie. Dalbello gebruikt heel hoogwaardige kunststoffen voor hun producten (dat is waarom je ze bijvoorbeeld ook veel ziet in de verhuur) en de prestaties staan daardoor op een heel hoog niveau. Dankzij de Power Cage constructie zijn de schoenen toch enorm licht.


Maar ook aan comfort wordt veel aandacht besteed. Dalbello heeft bijvoorbeeld Contour 4, waarbij de buitenschoen op 4 kritieke plaatsen is voorgevormd. Hierdoor heb je standaard al een heel goede pasvorm. Maar uiteraard biedt Dalbello ook allerlei manieren om de schoenen nog verder te perfectioneren. Dalbello is ook een van de weinige fabrikanten die schoenen met de 3-delige cabrioconstructie maakt. Voor mensen met een hoge wreef of veel moeite met instappen is dit geweldig.

Fischer is één van de bekendste, grootse en toonaangevendste wintersportfabrikanten ter wereld. Niet alleen maakt deze Oostenrijkse fabrikant heel goede alpine ski’s, maar ook zijn zij de marktleider in langlauf- en springski’s. En met succes, want Fischer atleten scoren continu uitstekende resultaten in de wereldbekerwedstrijden.


Naast ski’s maakt Fischer ook al weer heel wat jaren schoenen. Dat Fischer een innovatieve fabrikant is, hebben zij ook hier bewezen: met hun unieke Vacuum technologie zetten zij de skiwereld indertijd volledig op z’n kop. Fischer is namelijk de enige fabrikant waarbij de schoen van buiten naar binnen om je voet wordt gedrukt, waardoor je een perfecte pasvorm krijgt.

 

Een ander karakteristiek kenmerk van Fischer is Somatec. Fischer heeft de natuurlijke V-positie van de voeten in haar schoenen verwerkt. Hierdoor krijg je minder druk op je knie- en heupgewrichten, waardoor je meer controle hebt.

Het Italiaanse Nordica is één van de bekendste fabrikanten. Ontstaan vanuit een schoenmakerij zijn zij zich na de tweede wereldoorlog gaan specialiseren in de wintersport. En met succes, want inmiddels is het een van de grootste merken in de skischoenwereld. Bijna iedere wintersportzaak heeft Nordica wel in de collectie. Dit geeft ook wel aan op welk hoog niveau hun producten staan. De schoenen hebben een uitstekende pasvorm, veel comfort en hoge prestaties. Ook maakt Nordica erg goede ski’s.


Ook Nordica is innovatief. Een heel goed voorbeeld hiervan is de infrarood technologie, waarmee de buitenschoen plaatselijk kan worden verwarmd om deze naar de voet te vormen. Vergelijkbaar met Fischers Somatec is Nordica’s Natural Foot Stance (NFS). Ook hier staan de voeten iets naar buiten gericht, voor een meer natuurlijke houding en daardoor minder druk op je gewrichten.


De belangrijkste lijn van Nordica is de Machine-lijn. Nordica maakt hierin gebruik van haar Tri-Force constructie. Hierbij bestaat de buitenschoen uit een harde zool en rug, voor een directe en precieze krachtoverbrenging, een iets zachtere schaal zodat de voet en het onderbeen goed wordt omsloten en nog zachter materiaal bij de instap, zodat dit heel gemakkelijk gaat. Primaloft isolatie en allerlei aanpassingsmogelijkheden zorgen voor een hoog comfort. Met de Speedmachine heeft Nordica een ISPO Award gewonnen.


Sinds 2020 heeft Nordica de HF-lijn uitgebracht. Dit is de bekende achterinstapper, maar dan overnieuw uitgevonden. Het gebruiksgemak van de achterinstapschoen is hierbij gecombineerd met het comfort en de prestaties van de moderne skischoenen. Resultaat is een skischoen met een hoog comfort en gemak, maar ook een heel goede pasvorm en prestaties.