Skischoenen heren

Skischoenen heren

Skischoenen heren: hoge prestaties, maar nog steeds heel comfortabel!


Een goede skischoen moet  zorgen voor een goede krachtoverbrenging naar de ski. Maar daarnaast moeten ze ook nog eens comfortabel genoeg zijn om de hele dag door zonder problemen te kunnen dragen.


Ook voor komende winter hebben wij weer de mooiste modellen geselecteerd. Wij richten ons hierbij helemaal op de nieuwe generatie : lichtgewicht, hoog draagcomfort, hoge prestaties en veel aanpassingsmogelijkheden. Dit biedt de beste garantie op een hele dag onbezorgd plezier op de piste.


Onze collectie bestaat uit diverse modellen van de merken Dalbello, Fischer en Nordica. Deze merken behoren tot de top en staan bekend om hun kwaliteit, comfort en prestaties.

Bij aanschaf van nieuwe skischoenen stellen wij gratis uw skibindingen opnieuw af.

Skischoen heren Dalbello DS 100

Dalbello DS 100

van € 329,95 voor € 299,95

Skischoenen heren Dalbello DS AX 100

Dalbello DS AX 100

van € 299,95 voor € 269,95

Skischoen heren Dalbello Panterra100

Dalbello Panterra 100 € 399,95

Skischoen heren Dalbello Avanti 100

Dalbello Avanti 100

van € 299,95 voor € 249,95

Skischoen heren Dalbello Avanti AX 105

Dalbello Avanti AX 105

van € 249,95 voor € 199,95

Skischoen heren Dalbello Avanti AX 95

Dalbello Avanti AX 95

van € 199,95 voor € 149,95

Skischoen heren Fischer RC4 The Curv 130

Fischer RC4 The Curv 130 € 449,95

Skischoenen heren Fischer Ranger One 120

Fischer Ranger One 120 € 499,95

Skischoenen heren Fischer Ranger One 100

Fischer Ranger One 100 € 399,95

Skischoenen heren Fischer RC Pro 100

Fischer RC Pro 100

van € 299,95 voor € 249,95

Skischoenen heren Fischer Cruzar 100

Fischer Cruzar 100

van € 299,95 voor € 249,95

Skischoenen heren Nordica Pro Machine 110

Nordica Pro Machine 110

€ 399,95

Skischoenen heren Nordica Speedmachine 110

Nordica Speedmachine 110

€ 369,95

Skischoenen heren Nordica Sportmachine 100

Nordica Sportmachine 100

€ 319,95

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten nemen wij graag voldoende tijd, zodat u met de schoenen naar huis gaat die écht goed zitten. Maak daarom vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is, om te voorkomen dat wij u niet meteen kunnen helpen.

Dalbello skischoenen heren

In 2018 heeft Dalbello de DS-lijn geïntroduceerd, met de in het oog springende power cage constructie. Deze bestaat uit een stijf frame dat de rug en de zool van de buitenschoen omvat. Deze constructie zorgt ervoor dat er een enorm goede krachtoverbrenging is, maar dat de rest van de schoen lichter kan worden uitgevoerd. En dit merk je, want de schoenen zijn echt vederlicht. Daarnaast is de instap, doordat het materiaal dunner uitgevoerd kon worden, enorm makkelijk.

Dalbello DS skischoenen
Dalbello Panterra skischoenen

Sinds het seizoen 2019/2020 is ook de Panterra-lijn met deze power cage uitgerust. Wat bleef was de unieke cabrio constructie. Hierbij bestaat de buitenschoen niet uit twee (zoals bij de 'klassieke' overlap-constructie), maar uit drie delen. Dit zorgt voor een heel goede krachtoverbrenging, een smeuige flex en hogere schokabsorptie. Bijkomend voordeel is bovendien de enorm ruime instap.


De pasvorm van Dalbello is standaard al erg goed. Dalbello gebruikt hiervoor Contour 4. Hierbij is de schoen op 4 'kritieke' plaatsen al voorgevormd. Daarnaast zijn de schoenen op verschillende manieren verder aan te passen.

Fischer skischoenen heren
Fischer skischoenen op maat

Fischer skischoenen zijn bekend vanwege het unieke Vacuum concept. Hierbij wordt de buitenschoen verwarmd en door drukzakken om je voeten gedrukt. Door de warmte wordt ruimte gecreërd waar het nodig is, terwijl door de druk overbodige ruimte wordt opgevuld. Het resultaat is een schoen die perfect om je voet sluit. Met name de hielfixatie wordt hierdoor geperfectioneerd, juist het gedeelte waarmee je stuurt.


Een andere eigenschap van Fischer skischoenen is Somatec. Hierbij staan de voeten iets naar buiten gedraaid in de schoenen. Deze natuurlijke positie zorgt voor minder druk op je gewrichten en daardoordoor minder vermoeidheid en een beter stuurgedrag.

Fischer skischoenen
Nordica skischoenen heren
Nordica Sportmachine

De meest populaire lijn van Nordica is de Machine-lijn, bestaande uit de Pro machine, Speedmachine en Sportmachine. De Machine-lijn maakt gebruik van de Tri-Force constructie. Hierbij bestaat de buitenschoen uit drie verschillende soorten kunststof:

1. hard materiaal voor de rug en zool, dat zorgt voor de krachtoverbrenging;

2. zachter materiaal voor een goede omsluiting van de voet en het bovenbeen;

3. nog iets zachter materiaal voor een gemakkelijke instap.

Dit zorgt voor heel comfortabele schoenen met hoge prestaties.


Het hoge comfort wordt nog extra verhoogd door de heel fijne binnenschoenen. Deze zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met Primaloft isolatie, waardoor je altijd warme voeten hebt.


Ook bij Nordica staan de voeten iets naar buiten gedraaid, voor een meer natuurlijke beenstand. Nordica noemt dit Natural Foot Stance. Net als bij Fischer's Somatec zorgt dit voor minder druk op je gewrichten, waardoor het skiën gemakkelijker en comfortabeler gaat.

Nordica Speedmachine