Skischoenen kopen
Outdoorwinkel

Skischoenen kopen

Skischoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting! Het is daarom zo belangrijk dat je de schoen hebt die het beste bij je voet en bij jouw skistijl past. Toch gaan veel mensen de fout in bij de aanschaf van skischoenen, wat uiteindelijk resulteert in minder vakantieplezier.

Waarom nieuwe skischoenen kopen?


Want "ze zitten nog zo lekker" of "ik ben toch niet zo'n goede skier". Maar toch nemen de prestaties van skischoenen af.


De binnenschoen verliest zijn pasvorm, waardoor je losser in je schoen komt te zitten en je minder goed kan sturen. De buitenschoen verliest zijn stevigheid, waardoor je je kracht minder goed kunt overbrengen. En wordt je schoen te oud (vanaf 10-15 jaar), dan kan de buitenschoen spontaan breken! Heel vervelend als je net met volle vaart de piste af komt.


Om die reden is het ook niet verstandig om gebruikte skischoenen te kopen. De meesten zijn namelijk al lang en breed de houdbaarheidsdatum voorbij, waardoor je de problemen koopt die hierboven zijn beschreven.

Oude skischoenen kunnen breken

Meten is weten

 

Probleemloos skiën begint bij de juiste maat skischoen en een goede inlegzool met de juiste ondersteuning. Met de verkeerde maat skischoen en zonder goede ondersteuning van je voet heb je namelijk bijna altijd kans op pijnlijke, verkrampte en vermoeide voeten. En dat is toch wel zonde van je dure wintersportvakantie.

 

Daarom voeren wij altijd als eerste een voetmeting en -analyse uit. Op basis hiervan selecteren wij de juiste inlegzool en skischoenen om door te passen.


De voetmeting en -analyse kost € 25,00, maar is kostenloos als u nieuwe skischoenen aanschaft.

Flexwaarde


De flexwaarde van een skischoen geeft aan hoe gemakkelijk je de schacht naar voren kunt bewegen (flexen). Hoe hoger dit getal, hoe meer kracht het kost om te kunnen flexen.


Grote, zware of krachtige skiers hebben een hogere flexwaarde nodig, omdat de schoen anders teveel beweegt zonder dat er kracht naar de ski wordt overgebracht. Andersom, kleine, lichte of rustige skiers hebben juist een soepelere skischoen nodig, omdat het anders teveel kracht kost om te skien.


Voor een hogere flexwaarde zijn duurdere materialen en technieken nodig. Daarom kosten schoenen met een hogere flexwaarde ook meer.

skischoen flexwaarde

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten van de juiste skischoenen nemen wij graag voldoende tijd, zodat u met de schoenen naar huis gaat die écht goed zitten. Gemiddeld zijn wij 1 tot 2 uur per klant bezig. Kom daarom in het voorseizoen, als het rustiger is (én er bovendien nog de meeste keuze is) en maak hiervoor een afspraak. Komt u zonder afspraak, zeker in de topdrukte voor de voorjaarsvakantie, dan loopt u het risico dat wij u niet meteen kunnen helpen of dat u een andere keer terug moet komen. Omdat wij dit parttime doen, is onze tijd beperkt en moeten wij deze zo efficiënt mogelijk indelen om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Onze skischoen collectie


Onze collectie skischoenen bestaat uit diverse modellen van de merken Dalbello, Fischer en Nordica. Deze merken behoren tot de top en staan bekend om hun kwaliteit, comfort en prestaties.

Dalbello skischoenen
Nordica ski's


Wij zijn geopend op:


Woensdag     13.00 - 17.00 uur

Vrijdag           13.00 - 17.00 uur

Zaterdag        13.00 - 17.00 uur

Contact:


Sportlaan 3C

4209 AX  SCHELLUINEN

Telefoon 0183 512 435

Email: info@andersoutdoor.nl


KvK 61048674

BTW NL 189541222B01

Copyright 2019 All Rights Reserved