Wandelschoenen

Wandelschoenen

WANDELSCHOENEN ZIJN HET BELANGRIJKSTE DEEL VAN JE UITRUSTING!


Plezierig wandelen staat of valt met de juiste schoen. Niet alleen de juiste maat, maar ook of het model geschikt is voor je doel. Als ervaren bergsporter heb ik inmiddels al heel wat ervaring opgedaan met wandelen en klimmen in verschillend terrein, tot aan de top van de Mont Blanc toe. Daarbij gebruik ik de schoenen uit mijn collectie zelf ook, zodat ik weet wat ik verkoop. Daardoor kan ik je goed en vanuit de praktijk adviseren over de juiste schoen.

hiking schoenen

Wandelschoenen (hiking categorie)


Ik heb een mooie collectie breed inzetbare hiking schoenen. Of je nu een rondje met de hond doet, zondagmiddag een wandeling over de Veluwe of een intensieve tocht in de Ardennen. Met een moderne hiking schoen kun je heel veel verschillende terreinen aan.


Ik heb zowel hoge als lage schoenen in mijn collectie. Met name de lage schoenen worden steeds populairder. Deze worden steeds technischer, waardoor je hiermee zelfs in bergachtig terrein al heel goed uit de voeten kunt.

Bergschoenen (trekking/mountaineering categorie)


Ook voor de bergwandelaar heb ik diverse mooie schoenen in de collectie. Deze zijn uitermate geschikt voor intensieve tochten in uitdagend terrein.


Ook in dit segment staan de ontwikkelingen niet stil. Met name het gewicht wordt steeds verder terug gedrongen, maar zonder in te boeten op steun en stabiliteit. Hierdoor wordt het comfort verhoogd, maar wel met behoud van de benodigde performance.

bergschoenen
wandelsandalen

Sandalen


Goede sandalen mogen niet ontbreken bij een wandelspecialist. Met warm weer loopt er immers weinig lekkerder. Ook hiervoor kun je dus bij mij terecht.


Het loopcomfort van goede wandelsandalen ligt op hetzelfde niveau als van een wandelschoen. Een zool van hoog niveau en comfortabele banden die je voet perfect fixeren. Met deze sandalen loop je moeiteloos de Nijmeegse Vierdaagse uit.

Wandelsokken


Goede sokken zijn minstens zo belangrijk als je schoenen. Ze zorgen voor regulatie van vocht en warmte en daardoor voor het comfort in je schoenen.


Ik ben exclusief dealer van het Spaanse topmerk Lurbel. Deze zeer technische sokken kenmerken zich door een enorm hoog draagcomfort. Regelmatig krijg ik dan ook uiterst enthousiaste reacties van mijn klanten.

wandelsokken
AKU
Boreal
Garmont
Kayland
Source

Afspraak maken?

 

Voor het aanmeten van wandelschoenen neem ik graag voldoende tijd, zodat je met de schoenen naar huis gaat die écht goed zitten. Maak daarom vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is, om te voorkomen dat ik je niet meteen kan helpen.